تامپون بینی و انواع آن را بهتر بشناسید + عکس تامپون

فهرست مطالب

تامپون بینی و استفاده از آن برای پانسمان بعد از عمل بینی، یکی از دلایل نارضایتی و ناراحتی بیماران برای زخم های درون بینی می باشد. شاید شما هم قصد جراحی بینی داشته باشید و از دیگران شنیده  باشید که درباره عمل جراحی خود ناراضی بوده اند و یا بعد از عمل جراحی برای برداشتن پانسمان ها با درد و ناراحتی بسیار زیادی روبرو بوده اند. البته امروزه از تامپون های بینی برای عمل جراحی کمتر استفاده می شود و به دلیل پیشرفت و توسعه علم جراحی زیبایی دیگر استفاده نمی شود یا به صورت خیلی کم استفاده می شود.

در ادامه این مقاله تلاش کردیم تا با ارائه اطلاعات دقیق شما را با انواع تامپون های بینی و کارکرد آنها بیشتر آشنا کنیم، پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید…

تامپون بینی برای چیست ؟

پس از اتمام جراحی بینی، پزشکان نوعی گاز را که با پمادهای آنتی بیوتیک یا تتراسایکلین آغشته شده است، در حفره بینی شما قرار می دهند که تامپون نامیده می شود. تامپون میتواند از خونریزی و تشکیل هماتوم در تیغه بینی جلوگیری کند.

بعضی از انواع تامپون ها برای راحتی استفاده در انتها یا به دنباله خود دارای یک نخ هستند که در خارج از بینی باقی می ماند و به واسطه آن میتوان تامپون را حرکت داد و جابجا کرد و یا با یکی دیگر آن را تعویض کرد. همچنین انواع دیگر آن ها ممکن است در وسط تامپون برای عبور جریان هوا لوله ای قرار داده شده باشد تا بیمار بتواند به راحتی تنفس داشته باشد.

 

نحوه صحیح قراردادن تامپون در بینی

 

فواید تامپون بینی

تامپون های بینی استخوان وسط و یا به عبارتی تیغه وسطی بینی را مستحکم نگه داشته و به همین منظور تیغه وسط بینی صاف و منظم خواهد ماند. از دیگر کارهایی که تامپون های بینی انجام می دهند، جلوگیری از خونریزی و بهبود زخم های داخلی بینی بیمار می باشد.

فواید تامپون بینی

با پیشرفت تکنولوژی و توسعه علوم پزشکی دیگر استفاده از تامپون های بینی متداول نیست و جراحان زیبایی کمتر از این پانسمان های بسیار حجیم و دردناک استفاده می کنند، زیرا باعث ایجاد التهاب و درد شدید برای بیمار در هنگام خارج کردن آنها بوده است، اما گاهی برای بعضی از بیماران که خونریزی های بسیار شدیدی را داشتند از این نوع از تامپون ها که به صورت کوچک هستند که به مینی تامپون شناخته می شوند استفاده می گردد.

 

آیا استفاده از تامپون در عمل بینی ضروری است؟

موارد مختلفی برای استفاده نکردن از این پانسمان وجود دارد، اما لازم به ذکر است که به عنوان یکی از ابزارهای پزشکان این پانسمان ممکن است مورد استفاده آنها قرار بگیرد. همواره موارد منع مصرف آنها بسیار خاص بوده است.

در حالتی که جراح از بخیه جذبی به صورت دقیق در محل به کار برده و نیاز به نگه نداشته باشد، از تامپون استفاده نمی شود. در چنین حالت هایی بیمار هم در آرامش است. همچنین در شرایطی که جراح بینی با استفاده از روش آندوسکوپی زائده های استخوانی و اصلاحات مورد نظر خود را در داخل بینی ایجاد کرده، استفاده از تامپون نیازی نیست.

البته تمامی موارد اشاره شده فوق امکان انجام آن ها وجود دارد اما در حین جراحی و انجام دادن عمل جراحی زیبایی بینی این جراح است که با استفاده از امکاناتی که برای او قرار داده شده است بهترین گزینه را انتخاب می کند.

قطعاً تامپون‌ بینی یکی از گزینه ها برای جلوگیری از خونریزی های بعد از عمل و نگهدارنده خوبی برای تیغه بینی از سوراخ های داخلی می باشد که بسته به عملکرد و نوع بینی شخص بیمار تمامی موارد عنوان شده متغیر می باشد اما بروز موارد مختلفی در هنگام عمل و استفاده از این پانسمان محتمل می باشد.

انواع تامپون بینی

تامپون ها به به دو نوع مجرا دار یا لوله دار یا تامپون معمولی تقسیم می‌شوند که هر دوی این مدل از تامپون ها در هنگام جراحی امکان استفاده دارند و در حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت این تامپون ها در بینی بیمار قرار دارد و شاید بیشتر در بینی فرد بیمار قرار بگیرد.

انواع تامپون بینی

اما همانطور که اشاره شد با توسعه تکنولوژی و علوم جراحی زیبایی استفاده از این تامپون ها کاهش پیدا کرده و با بخیه های جذبی و و سوزاندن محل هایی که دچار خونریزی است، احتمال خونریزی بعد از عمل کاهش داده می شود.

 

تاثیر تامپون در عمل بینی چگونه است؟

قطعاً به عنوان یک پانسمان که در عمل جراحی استفاده می شود، باعث محکم نگه داشتن تیغه بینی و جلوگیری از خونریزی های درون بینی خواهد شد و با توجه به نظر برخی از متخصصان این مورد از تامپون ها برای استحکام و جلوگیری از خونریزی استفاده می‌گردد.

اما استفاده این پانسامان مورد توجه بیماران نیست و آنها به دنبال عدم استفاده از این مورد می باشد. لذ پزشکان هم به دنبال خواسته بیماران دست به ایجاد این تغییرات میزنند.

 

تامپون بینی می تواند خون دماغ را کنترل می کند؟

بله – از تامپون ها برای جلوگیری از خون دماغ شدید و یا خونریزی بعد از عمل بینی، درون هر دو سوراخ بینی قرار داده شده و استفاده می شود. در دهه های گذشته از تامپون یا مش های در اندازه های بزرگ تر استفاده می شد که دراوردن آنها با درد و خونریزی زیادی همراه بود، اما با گذشت زمان و پیشرفت هایی که در علم پزشکی شاهد بوده ایم، امروزه اندازه تامپون ها کوچک تر شده است و مشکلات قبل را به همراه نخواهد داشت.

 

 آیا گچ و تامپون بینی بعد از عمل باعث دفرمه شدن بینی می گردد؟

خیر گچ و تامپون به عنوان پانسمان و نگهدارنده استخوان بینی استفاده می شوند و غالباً بیماران بر اساس شکل ظاهری بعد از عمل که در پانسمان و گچ قرار دارد بینی را در نظر می گیرند اما تغییراتی که در بعد از عمل و خارج کردن پانسمان ها و گچ بینی صورت می گیرد می تواند شکل ظاهری بینی را بسیار موجب تغییر قرار دهد.

 

تامپون بینی تا چند روز باید بماند ؟

تامپون بینی تا چند روز باید بماند

در صورتی که فردی پس از عمل زیبایی بینی بیش از حد خونریزی داشت از تامپون های بینی استفاده می شود، مدت زمانی که تامپون ها باید داخل بینی باقی بمانند کاملا به شرایط بیمار و نظر پزشک جراح بستگی دارد، اما به طور معمول حدود 48 ساعت تا یک هفته پس از عمل را می توان مدت زمان مناسبی در نظر گرفت.

 

تامپون بینی کی برداشته میشود ؟

پاسخ دقیقی را نمی توان به این سوال داد چرا که همانطور که در بخش قبلی توضیح داده شد، به شرایط بیمار و نظر جراح بستگی دارد خصوصا این که برداشتن تامپون از یک فرد تا فردی دیگر متفاوت است. بعضی از جراحان حدودا یک هفته و بعضی دیگر پس از دو هفته اقدام به خارج کردن تامپون می کنند، پس برای مشخص شدن این موضوع بهتر است از پزشک خود راهنمایی بگیرید.

 

برداشتن تامپون بینی چگونه باید انجام شود؟

مهم ترین موضوع زمان خارج کردن تامپون ها از بینی، بی حس کردن بحش داخلی بینی است که این کار با استفاده از چکاندن چند قطره از مایع بی حسی در سوراخ های بینی انجام می شود، به این ترتیب اثر بی حسی به داخل و محل عبور جریان هوا داخل سوراخ های بینی پس از مدت زمان حدود پنج دقیقه اثر کرده و سپس بیمار می تواند اقدام به دراوردن تامپون نماید.

 

خونریزی بعد از دراوردن تامپون بینی طبیعی است؟

در صورتی که پس از خارج کردن تامپون از بینی دچار مقدار کمی خونریزی از بینی شدید طبیعی است و جای نگرانی ندارد. در اینصورت می توانید به مدت 5 دقیقه بخش نرم بینی خود را با دو انگشت محکم فشار داده و سرتان را بالا بگیرید، با انجام این کار می توانید همیشه جلوی خونریزی را بگیرید.

 

سخن پایانی

همانطور که در مطالب بالا ذکر شد تامپون بینی نوعی پانسمان برای ترمیم زخم های درون بینی می باشد که امروزه به مراتب کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع پانسمان با مستحکم نگه داشتن استخوان وسط و یا به عبارتی تیغه وسطی بینی سبب می شود که تیغه وسط بینی فرم صاف و منظم خود را از دست ندهد.

 

sciencedirect.com : منبع