آیا کم خونی در عمل بینی تاثیر دارد؟

فهرست مطالب

مدت زمان مطالعه مقاله کم‌خونی در عمل بینی: 8 دقیقه


وقتی بحث از عمل‌های زیبایی می‌شود، درکنار آن خیلی پارامترهای دیگر نظیر کم خونی در عمل بینی برای سلامتی مطرح می‌شود که باید در نظر گرفته شود و حائز اهمیت است. عمل بینی از آن دسته عمل‌های زیبایی‌ست که امروزه در سراسر دنیا و به خصوص در ایران مورد توجه قرار گرفته‌ است. افراد زیادی حتی در صورتی که بینی آن‌ها مشکل خاصی مانند انحراف، قوز و مشکلات تنفسی که منشا آن ممکن است بخاطر مشکلی در بینی ایجاد شده‌ باشند را ندارند، صرفا بخاطر زیباتر شدن آن به دنبال این عمل می‌روند. همه افرادی که به دنبال عمل بینی هستند باید همه آزمایش‌های لازم قبل از آن را زیر نظر پزشک معالج خود انجام دهند و با صحت کامل و اطمینان این عمل را انجام دهند.

فهرست مطالب

  • مقدمه

  • کم‌خونی

    • انواع مختلف کم‌خونی

    • علل کم‌خونی چیست؟

    • علائم و نشانه‌های کم خونی

  • شایع‌ترین انواع کم‌خونی

    • کم‌خونی آپلاستیک

    • کم‌خونی سلولی

  • آیا هنگام عمل بینی و بعد از آن خون زیادی از دست می‌دهیم؟

  • آیا شخص مبتلا به کم‌خونی امکان انجام عمل بینی را دارد؟

  • اقدامات اولیه‌ای که فرد متقاضی برای عمل بینی باید انجام دهد شامل چه معایناتی است؟

    • آزمایش‌های پیش از عمل بینی شامل چه مواردی است؟

  • سخن پایانی

 

مقدمه

وقتی بحث از عمل‌های زیبایی می‌شود، درکنار آن خیلی پارامترهای دیگر نظیر کم خونی در عمل بینی برای سلامتی مطرح می‌شود که باید در نظر گرفته شود و حائز اهمیت است. عمل بینی از آن دسته عمل‌های زیبایی‌ست که امروزه در سراسر دنیا و به خصوص در ایران مورد توجه قرار گرفته‌ است. افراد زیادی حتی در صورتی که بینی آن‌ها مشکل خاصی مانند انحراف، قوز و مشکلات تنفسی که منشا آن ممکن است بخاطر مشکلی در بینی ایجاد شده‌ باشند را ندارند، صرفا بخاطر زیباتر شدن آن به دنبال این عمل می‌روند. همه افرادی که به دنبال عمل بینی هستند باید همه آزمایش‌های لازم قبل از آن را زیر نظر پزشک معالج خود انجام دهند و با صحت کامل و اطمینان این عمل را انجام دهند.

در طبیعت ما انسان‌ها میل به زیبایی و راه‌هایی در راستای اینکه زیباتر شویم نهادینه شده است و همه در تلاش این هستیم تا به آن دست یابیم. اگر شما هم از افرادی هستید که متقاضی عمل زیبایی بینی هستید و مبتلا به بیماری کم‌خونی هستید از سوالات مهمی که مطرح میشود اینست که کم‌خونی مانعی برای عمل بینی می‌باشد؟ آیا کم‌خونی در عمل بینی تاثیر دارد و می‌تواند خطراتی بعد آن ایجاد کند ؟ همه این‌ها سوالاتی است که با آن مواجه می‌شویم و ذهنمان را می‌تواند درگیر کند.

امروزه با پیشرفت علم و آسانتر شدن کارها با خیال راحت می‌توان عمل‌هایی که در گذشته شاید خیلی سخت بودند و ساعت‌ها طول می‌کشیدند، در زمان کوتاهی انجام داد و حتی درد کمتری کشید. لازمه اینکه بتوانیم جراحی بینی در مشهد خوبی را انجام دهیم اول از همه اینست که پیش پزشکان خبره و کاربلد برویم و بعد از آن مراقبت های پس از عمل بینی و رعایت کردن آن بستگی دارد در این زمینه هرچه اطلاعات شما کامل‌تر باشد و پزشک معالج شما همه آزمایش‌های لازم قبل از عمل را انجام دهد و همچنین توصیه‌های لازم را به شما بکند کار برای شما ساده‌تر می‌شود و بدون نگرانی می‌توانید وضیعیت خود را بفهمید و تصمیم بگیرید. در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در زمینه با کم‌‌ خونی، عوارض و دلایل آن و همچنین تاثیر آن روی عمل بینی و پیشامدهای بعد از آن در اختیار شما قرار دهیم.

کم‌خونی

کم‌خونی عارضه‌ای است که تعداد گلبول‌های قرمز یا هموگلوبین شما کمتر از حد طبیعی باشد. به عنوان شایعه‌ترین اختلال خونی، کم‌خونی اغلب با خستگی و ضعف همراه است. دلیل این امر این است که کم‌خونی هنگامی رخ می‌دهد که بدن شما دارای گلبول‌های قرمزخون کافی نباشد. گلبول‌های قرمز خون، اکسیژن را به بافت‌های بدن منتقل می‌کنند.

انواع مختلف کم‌خونی

علاوه بر کم‌خونی فقرآهن که شایع‌ترین نوع آن است، کم‌خونی آپلاستیک، کم‌خونی سلولی نیز وجود دارد. کم‌خونی بیماری مزمنی است و درمان آن با نوع و همچنین علت کم‌خونی تعیین می‌شود.

علل کم‌خونی چیست؟

هر نوع کم‌خونی ناشی از علت‌های متفاوتی می‌تواند باشد. هرکدام از خفیف تا شدید متغیر است و گلبول‌های قرمز نقش مهمی در این بیماری دارند. در حالی‌که گلبول‌های سفید خون با عفونت مبارزه می‌کنند و پلاکت‌ها به لخته شدن خون کمک می‌کنند، گلبول‌های قرمز خون اکسیژن را در تمام بدن شما حمل می‌کنند.

هموگلوبین یک پروتئین غنی از آهن است که در گلبولهای قرمز یافت می‌شود . هموگلوبین همان چیزی است که باعث می‌شود گلبول‌های قرمز خون اکسیژن را از ریه‌های شما گرفته و آن را به مکان‌هایی در سراسر بدن منتقل ‌کنند. هموگلوبین همچنین دی‌اکسیدکربن را از مناطق مختلف بدن شما می‌گیرد و آن را به سمت ریه‌های شما می‌آورد تا در هنگام بازدم ریه‌های شما آن را خارج کند.

مغز استخوان شما مسئولیت تولید گلبولهای فولات و B12  تولید می‌کند. با این حال ویتامین موادمغذی که از غذا دریافت می‌کنیم برای تولید هموگلوبین و گلبول‌های قرمز مورد نیاز است. اگر بدن شما فاقد این ویتامین‌ها و موادمغذی باشد می‌تواند باعث ایجاد کم‌خونی در شخص شود. علاوه بر نداشتن گلبولهای قرمز کافی ، اگر بدن شما از گلبولهای قرمز خلاص شود، می‌تواند باعث کم‌خونی شود و همچنین اگر خونریزی کنید بدن شما گلبولهای قرمز را سریعتر از حالتی که جایگزین شود، از دست می‌دهد.

علائم و نشانه‌های کم‌خونی

بسته به نوع کم‌خونی شما، ممکن است علائم مختلفی را تجربه کنید. شایع‌ترین علائم همه کم‌خونی‌ها ضعف است.

شایع‌ترین انواع کم‌خونی

کم‌خونی آپلاستیک

کم‌خونی آپلاستیک نوعی اختلال خونی است که در آن مغز استخوان بدن سلول‌های خونی سالم کافی ایجاد نمی‌کند، به همین دلیل گاهی به نارسایی مغزاستخوان نیز منجر می‌شود. براساس اعلام مرکز ملی بیماری‌های دیابت و گوارش و کلیه، این اختلال در مردان و زنان به طور مساوی تاثیر می‌گذارد و بیشتر آنها در بزرگسالان بین 20 تا 25 سال و همچنین افراد بالاس 60سال مشاهده می‌شود. اغلب دقیقا مشخص نیست که چه چیزی باعث کم‌خونی آپلاستیک می‌شود ، اما تحقیقات نشان داده اکثر آنها اکتسابی یا ارثی است. با گذشت زمان ممکن است باعث ایجاد مشکلات شدید قلبی مانند ضربان قلب نامنظم، آنژین، بزرگ‌شدن قلب و نارسایی قلبی شود.

کم‌خونی سلولی

کم‌خونی سلولی سیکل یک اختلال خون ارثی است که هم با کمبود گلبول‌های قرمز خون سالم و هم با اپیزودهای دردناک بحران سلولی شناخته می‌شود. این اختلال در اثر جهش در ژن ایجاد می‌شود که به بدن می‌گوید هموگلوبین بسازد، پروتئین موجود در گلبول‌های قرمز است که به اکسیژن در ریه‌ها متصل می‌شود و آن را به بافت‌های سراسر بدن منتقل می‌کند. سلولهای سلولی همچنین از عمر کمتری نسبت به گلبولهای قرمز طبیعی برخوردار هستند که منجر به کمبود کلی گلبولهای قرمز و درنتیجه کم‌خونی می‌شود.

آیا هنگام عمل بینی و بعد از آن خون زیادی از دست می‌دهیم؟

خونریزی در هنگام عمل بینی مقدار زیادی نیست که نگران کننده باشد و کم‌خونی مختصر مانع جراحی نمی‌شود اما اگر میزان کم‌خونی بیمار شدید باشد باید قبل از اینکه بیمار تحت عمل جراحی قرار گیرد ،کم‌خونی خود را درمان کند. در زمان شروع جراحی بینی یک ماده‌ی بیهوشی موضعی به بیمار تزریق می‌شود این ماده علاوه بر بی‌حس کردن قسمت موردنظر، رگ‌ها را نیز تنگ می‌کند بنابراین عمل بینی خونریزی زیادی در طول عمل ندارد که عملا باعث ایجاد خطر و شروع کم‎‌خونی شود مگر اینکه بیمار از قبل دارای کم‌خونی شدید باشد.

از راه‌های کنترل کردن خونریزی بینی بعد از عمل استفاده از اسپری بینی افرین است که از راه‌حل‌های سریع و آسان برای این مشکل است ، چون این اسپری کمک می‌کند رگ‌ها دوباره تنگ شوند و به حالت عادی خود برگردند و خونریزی متوقف شود. در خانوم‌ها چون به دلیل قاعدگی خون زیادی از دست می‌دهند، به همین دلیل اکثر خانوم‌ها به کم‌خونی مبتلا هستند پس باید اگر قصد انجام عمل بینی را دارند قبل از عمل با مصرف قرص‌های آهن و مکمل تا حدی کم‌خونی خود را کنترل کنند تا مشکل‌ساز نشود.

آیا شخص مبتلا به کم‌خونی امکان انجام عمل بینی را دارد؟

برای بیمارانی که مبتلا به کم‌خونی هستند ،حال از هرنوع آن که ذکر کردیم انجام عمل بینی باید با تشخیص پزشک معالج و انجام آزمایش‌های قبل از عمل همراه باشد تا بتوان تصمیم گرفت امکان انجام عمل وجود دارد یا نه. اگر سطح هموگلوبین کمتر از 10 باشد ، بیمار باید این مشکل را حتما برطرف کند و بعد از آن برای جراحی بینی می‌تواند آماده شود. همانطور که می‌دانید کم‌خونی سطوح متفاوتی دارد و سطح آن در هر بیمار مبتلا به کم‌خونی متفاوت است ، پس لازم است قبل از عمل از جزئیات بیماری خود باخبر شوید تا تصمیمی اشتباه نگیرید.

اگر هموگلوبین بیشتر از 10 باشد عمل جراحی بینی برای شما منعی ندارد. در صورتی‌که کم‌خونی از نوع موقت باشد و نیازمند مکمل باشد می‌توانیم آن را با مصرف مکمل‌های خوراکی دارای آهن، B12 و مکمل‌های دیگر که دکتر تجویز کرده است کم‌خونی خود را درمان کنید و سطح هموگلوبین خون را به حد موردنیاز افزایش دهید. درصورتی که غلظت خون شما بین 10 تا 12 باشد کم خونی در عمل بینی هیچ‌گونه خطری برای شما را تهدید نمی‌کند و می‌توانید آن را انجام دهید و بهترین نتایج را بگیرید.

اقدامات اولیه‌ای که فرد متقاضی برای عمل بینی باید انجام دهد شامل چه معایناتی است؟

قبل از انجام هرکاری برای عمل بینی طی مصاحبه‌های اولیه، فرد متقاضی عمل را از نظر روحی و روانی پزشک معالج بررسی می‌کند و در صورتی‌که شخص از هرنظر سالم باشد شروع به اقدامات دیگر از جمله معاینه کامل فرد می‌کند تا مشخص شود نوع جراحی انتخاب شده از سوی فرد قابل انجام است یا خیر. اگر نتیجه مثبت بود آزمایش‌های رایج جراحی زیبایی برای فرد تجویز می‌شود.

آزمایش‌های پیش از عمل بینی شامل چه مواردی است؟

آزمایش‌هایی که برای عمل بینی انجام می‌شود شامل اندازه‌گیری میزان غلظت خون، قند و اوره و مهم‌تر از همه آن‌ها آزمایش کم خونی در عمل بینی برای بررسی وضعیت بدن قبل از عمل است. در صورتی که آزمایش‌ها طبیعی باشد و مشکلی وجود نداشته باشد، برای افراد زیر 40 سال اقدامات خاص دیگری انجام نمی‌شود و فرد برای جراحی آماده می‌شود. اگر فرد بالای 40 سال داشته باشد علاوه بر آزمایش‌های ذکر شده به یک مشاوره قلب و ریه و یک رادیوگرافی سینه نیاز دارد. در صورتی‌که متخصص قلب صلاح بداند می‌تواند فرد برای جراحی آماده شود و اگر جواب منفی باشد فرد از انجام عمل منع می‌شود.

سخن پایانی

کم‌خونی می‌تواند دلایل بسیاری داشته باشد که می‌تواند به صورت موقتی، مدت‌دار یا دائمی و همچنین خفیف یا شدید باشد، در هر صورت می‌تواند منعی برای انجام عمل بینی باشد و خطراتی را ایجاد کند پس حتما باید قبل از جراحی آن را کنترل کنید و بعد اقدام کنید. از دلالیل شایع در کم‌خونی می‌توان به خستگی و عدم انرژی کافی اشاره کرد، سایر علائم و نشانه‌های کم‌خونی شامل تپش‌قلب، تنگی‌نفس، سرگیجه و رنگ‌پریدگی می‌باشد.

افراد دارای کم‌خونی باید با متخصص گوش و حلق و بینی مشورت کنند و زیرنظر آن‌ها پیش روند تا مشکلی برای جراحی آن‌ها به وجود نیاید. بهترین راه تشخیص کم خونی، آزمایش خون است که بعد از آن با مصرف قرص قابل درمان است، مگر اینکه کم‌خونی شما ارثی باشد که به طور کامل درمان نمی‌شود. در صورتیکه این مشکل به دلیل فقرآهن باشد با استفاده از قرص برطرف می‌شود، اما اگر کم‌خونی به دلیل کمبود ویتامین باشد از داروهای خوراکی یا تزریق می‌توان برای درمان این مشکل استفاده کرد.