عوارض جراحی بینی یا رینوپلاستی را بشناسید

فهرست مطالب

این روزها خیلی از افراد برای این که زیبایی بیشتری داشته باشند اقدام به رینوپلاستی یا عمل بینی می کنند. معمولا هدف و انگیزه های دیگری مانند بهبود تنفس و مسائل درمانی در اولویت های بعدی برای عمل بینی قرار دارند. جالب است که بدانید بینی از استخوان و غضروف تشکیل شده است و یک جراح با تغییر در این قسمت ها می تواند، ظاهر بینی شما را اصلاح کند. نکته ای که اکثر افراد از آن غافل هستند، عوارض عمل بینی است. برای این که بصورت کامل با عوارض این عمل جراحی آشنا شوید با ما همراه باشید.

چرا عمل بینی انجام می دهیم؟

عمل بینی یا رینوپلاستی می تواند در اندازه، شکل ظاهری و تناسبات ظاهری بینی شما را تغییر دهد. معمولا افرادی که برای زیبایی این عمل را انجام می دهند به این وجه بیشتر توجه می کنند. علاوه بر افزایش زیبایی صورت، عمل رینوپلاستی می تواند برخی از مشکلاتی که بر اثر حادثه اتفاق افتاده اند و یا حتی مادرزادی هستند را اصلاح کند. تعداد کمی هم از افراد برای رفع مشکلات خود دست به این عمل می زندد اما بحث اصلی اینجاست که عوارض عمل بینی چیست؟

خطرات و عوارض عمل بینی

خطرات و عوارض عمل بینی

همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، اکثر افراد از این موضوع غافل هستند که عمل جراحی بینی مانند هر عمل دیگری می تواند دارای عوارض و خطراتی باشد! اگر بخواهیم لیست این عوارض را بنویسیم، بسیار طولانی خواهد شد اما در ادامه به رایج ترین آن ها می پردازیم:

  • خونریزی شدید بینی که معمولا در ساعت های اولیه بعد از عمل اتفاق می افتد که باید به جراح گزارش داد
  • عفونت بینی که بر اثر عمل جراحی در یک مکان غیر بهداشتی معمولا اتفاق می افتد
  • واکنش منفی نسبت به ماده بیهوشی که باعث وجود عوارض جانبی می شود
  • خون دماغ شدن مکرر بعد از چند روز که باید برای رفع آن حتما با پزشک مشورت کرد
  • مشکلات تنفسی که می تواند باعث سخت کردن تنفس بشود
  • بی حسی دائمی در اطراف و داخل بینی که بندرت اتفاق می افتد
  • عدم تطابق بینی جدید با خواسته های بیمار که راه حل آن انجام دوباره عمل بینی است
  • سوراخ شدن تیغه بینی که بر اثر تجربه پایین جراح معمولا اتفاق می افتد
  • و …

اگر عمل جراحی بینی انجام داده اید و با این عوارض روبرو هستید، بهترین کار این است که سریعا با جراح خود تماس بگیرید و موضوع را گزارش دهید.

در جلسه مشاوره چه بگوییم؟

معمولا قبل از انجام عمل جراحی بینی، شما باید یک جلسه مشاوره با جراح خود داشته باشید و در رابطه با موضوعات مهم صحبت کنید. در این جلسه شما با تمامی مواردی که ممکن است بر روی نتیجه کار تاثیر بگذارد، صحبت می کنید و از عوارض احتمالی مطلع می شوید. هر جراح بسته به شرایط به نحو خاصی این جلسه را برگزار می کند اما معمولا مباحث زیر در هر جلسه مطرح می شوند:

سوابق پزشکی بیمار

بدون شک اولین سوال جراح از شما این است که با چه قصد و نیتی می خواهید بینی خود را جراحی کنید؟ همچنین شما باید در مورد سوابق پزشکی خود با جراح صحبت کنید. آیا عمل جراحی انجام داده اید؟ آیا از ماده بیهوشی استفاده کرده اید؟ و …! پرسیدن این سوالات در تصمیم گیری جراح می تواند تاثیر زیادی داشته باشد.

معاینه بالینی

در جلسه مشاوره قبل از عمل جراحی بینی، معمولا جراح مراجعه کننده را تحت معاینه بالینی قرار می دهد. همچنین مراجعه کننده باید آزمایش های مختلفی مانند آزمایش خون را انجام دهد. با توجه به هدفی که به جراح گفتید، جراح با معاینه بالینی تشخیص می دهد که چه تغییراتی را باید انجام دهد؟ این موضوع باعث می شود که شما بهتر به نتیجه دلخواهی که دنبالش هستید، برسید.

عکس گرفتن از زاویه های مختلف بینی

معمولا در این جلسه از بینی شما در زاویه های مختلف عکس برداری می شود. جراح های حرفه ای معمولا با استفاده از نرم افزارهای خاصی، عکس های شما را ویرایش می کنند و نتایج احتمالی را به شما نشان می دهند تا بهتر بتوانید در رابطه با این موضوع تصمیم گیری کنید. همچنین این عکس ها برای مقایسه نتیجه قبل و بعد از عمل هم می تواند کاربرد داشته باشد.

خواسته های خود را دقیق بیان کنید

یکی از مشکلاتی که معمولا بیماران به آن برخورد می کنند، عدم شفاف سازی خواسته هایشان است. شما باید بصورت دقیق و جزئی در مورد خواسته ها و اهدافی که دارید، توضیح دهید. شاید بعضی از خواسته های شما با توجه به شرایط نتوانند، محقق شوند. در این مواقع شما با دید بازتری می توانید در مورد انجام یا عدم انجام عمل بینی تصمیم گیری کنید. شما با توجه به عوارض عمل بینی که ممکن است برای شما اتفاق بیفتد، ممکن است از جراحی بینی منصرف شوید.

مراقبت های قبل و بعد از عمل

برای کاهش عوارض عمل بینی لازم است که مراقبت های دارویی و غذایی خاصی را رعایت کنید. این کار نه تنها باعث کاهش عوارض عمل بینی می شود بلکه می تواند بر روی بهتر شدن نتیجه هم تاثیرگذار باشد.

شما باید تا دو هفته قبل و دو هفته بعد از عمل مصرف داروهای خاصی مانند آسپرین یا ایبوپروفن خودداری کنید. شاید می پرسید چرا؟ این داروها احتمال خونریزی بینی شما را افزایش می دهند. البته بهتر است در این رابطه با جراح خود صحبت کنید تا نکات لازم را در این زمینه به شما بگوید.

نکته دیگری که باید رعایت کنید عدم مصرف دخانیات، سیگار و قلیان است که باید تا مدتی آن ها را فراموش کنید. مصرف این دخانیات در نتیجه عمل شما تاثیرگذار است. بینی شما بعد از عمل جراحی باید ترمیم شود و مصرف این دخانیات این روند را بقدری کند می کند که مصرف آن توسط پزشک معمولا منع می شود.

برای کاهش عفونت و دیگر عوارض احتمالی معمولا جراحان به شما برگه هایی را می دهند که دستورالعمل های مراقبتی بعد از عمل روی آن نوشته شده است. بهتر است برای این که دچار عوارض عمل بینی نشوید، به این موارد حتما توجه کنید.

عوارض عمل بینی: درخواست مشاوره